Proglašni su pobednici foto konkursa „Knjiga, ti i leto 2015.“

19.09.2015.

Biblioteka „Centra za kulturu“ Kladovo organizovala je izložbu svih pristiglih fotografija na foto konkurs „Knjiga, ti i leto“ i svečanu dodelu nagrada.

Konkurs je raspisan avgusta 2015. godine, a nagrade su dodeljenje 19. septembra 2015. godine u holu ustanove.

Na konkurs je pristiglo 72 fotografije od 29 autora iz 9 mesta.

Maštoviti ljubitelji čitanja i fotografija iz Niša, Beča, Negotina, Petrovac na Mlavi, Brze Palanke, Kostola i Kladova, dali su svoj maksimalni kreativni doprinos da konkurs preraste u manifestaciju koja svojim inspiracijama otvara nove mogućnosti doživaljavanja knjige i čitanja.

Izložba svojim sadržajem, formom i postavkom je ispunila cilj, a to je da se grupa ljubitelja čitanja i fotografije okupila oko iste ideje -  promocija knjige i čitanja koja je tematski zabeležena i vidljiva na ovim fotografijama.

To je razlog više što su se organizatori odlučili da svakog  učesnika konkrusa nagradi poklon knjigom sa posvetom.

Direktora kladovske biblioteke Žaklina Nikolić proglasila je pobednike  trećeg foto-konkursa „Knjiga, ti leto 2015.“ i uručila nagrade, i to;

Prvo mesto – foto-digitalni aparat marke NIKON osvojio je Stefan Bibulović iz Kladova za fotografiju „Dve ljubavi sažete u idealnu celinu“

Drugo mesto – USB fleš - 8 GB – Milica Živojinović iz Brze Palanke za fotografiju „Leto uz knjigu“

Treće mesto – USB fleš - 4 GB – Zlatana Lečić, Beograd za fotografiju "Verba volant, scripta manent“

Specijalna nagrada je dodeljena fotografiji koja je imala najviše lajkova u grupi „Foto-konkurs „Knjiga, ti i leto 2015.“. Autor fotografije je Dragana Jovanović iz Kladova. Nagrada je poklon knjiga i besplatna večera za porodicu Jovanović u pizzeriji „Elite“ u Kladovu.

Za ostale učesnika konkursa poklonjene su knjige i paketi sa slatkišima.

Bogat fond robnih nagrada, i ove godine obezbedila je d.o.o. „Tekijanka“ Kladovo i vlasnik Živojin Bolbotinović, kojem se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo je ponosna na trud i originalnost svakog učesnika konkursa ponaosob i ovom prilikom se zahvaljuje na učešću, uloženom trudu i neospornoj kreativnosti.

Sve pristigle fotografije izložene su na posebnoj izložbi u izložbenom holu kladovske biblioteke do kraja septembra 2015. godine.