Program obeležavanja Dečje nedelje Biblioteke u Kladovu

27.09.2023.

Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo obeležava dugi niz godina Dečju nedelju, kao najveću nacionalnu manifestaciju za zaštitu i promociju dečjih prava. Ove godine se  manifestacija održava pod sloganom “Veliko srce dece Srbije” i traje od 2. do 8. oktobra 2023. godine.

Razgovarajmo sa decom, ali i između sebe, šta sve možemo da uradimo da unapredimo njihov život i zajedno radimo na tome!

Programi Biblioteke u Kladovu su sledeći; 

Ponedeljak, 2. oktobar - Druženje sa piscem za decu dr Mirjanom Danilović i razgovor o knjizi "Avanture devojčice svemirke"
Utorak, 3. oktobar - Tradicionalni prijem i druženje sa članovima Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama "Nada" Kladovo i učenicima Osnovne škole "12. septembar" u Kladovu ustanova za obrazovanje sa učenicima sa smetnjama u razvoju. 
Sreda, 4. oktobar - Svečani prijem u biblioteku i kolektivni besplatni upis u biblioteku predškolaca 
Četvrtak, 5. oktobar - Svečani prijem u biblioteku i kolektivni besplatni upis u biblioteku đaka prvaka
Petak, 6. oktobar - Dodela zahvalnica i nagrada učesnicima Letnjeg maratona čitanja 

Bibliobus obilazi naselja opštine Kladovo i donosi mala iznenađenja najmlađim korisnicima; zahvalnice i nagrade za učešće u Letnjem maratonu čitanja, člansku karticu biblioteke za novoupisane korisnike u 12 sela opštine Kladovo i nove slikovnice i knjige za decu imala slatka iznenađenja! 

Dobro nam došli!