Promocija Kladova u rezidenciji Ambasade Austrije u Beogradu

08.07.2012.

Četvorogodišnja uspešna saradnja i realizacija više programa poput izložbi slika iz savremenog austrijskog likovnog stvaralaštva, doprinela je da Centar za kulturu Kladovo dobije priliku da pred visokim zvaničnicima i stranim diplomatama promoviše Kladovo. Naime, na poziv ambasadora Austrije dr Klemensa Koje, 05. jula 2012. u rezidenciji Ambasade Austrije u Beogradu priređena je prezentacija Kladova.

Mnogobrojni posetioci rezidencije Ambasade Austrije na Dedinju, imali su priliku da uživaju u izložbi domaće radinosti članica kladovskog udruženja  „Misija kreativa“, nastupom svirača na tradicionalnim narodnim instrumentima, degustacijom domaće narodne kuhinje hotela „Đerdap“ i kvalitetnim vinima iz Kladova „Duša Dunava“ i „Duša Balkana“. Putem video prezentacije predstavljeni su turistički potencijali i opštine Kladovo.

Ambasadorka SAD Meri Vorlik, Ambasador Ruske federacije Aleksandar Konuzin, Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer, režiser i bivši ministar za kulturu u Srbiji Nebojša Bradić, posebno su se obratili promoterima lepih vrednosti iz Kladova i čestitali na načinu promocije potencijala male opštine iz Istočne Srbije.

 Koristan link:

 http://www.danas.rs/danasrs/srbija/hronika/izlozba_misija_kreativa.73.html?news_id=243598