Promocija Zbornika Književnog kruga Kladovo

06.05.2015.

Književni krug Kladovo organizuje promociju petog i šestog zbornika publikacija u kojima se talentovani lokalni pesnici i pisci predstavljaju svojim tekstovima.

Teme pomenutih zbornika su „200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša“, „Veliki rat“ i „Tekija“, izdavač je Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo.

Na istoj večeri, biće predstavljeni;

Pesnički prvenac Leposave Vasiljević iz Kladušnice koji nosi naziv „Žena na crti“ i  Saša Jovanović - zastavnik – pripadnik 138. transportne avijacijske eskadrile koja je u sastavu 204. Vazduhoplovne brigade na aerodromu u Batajnici, koji je nakon angažovanja na otklanjanju posledica od bujičnih septembarskih (2014.) poplava u Tekiji, napisao tekst „Tekija, grad u kojem se čuje tišina“.

Na promociji govore: Mihajlo Vasiljević predsednik Književnog Kruga Kladovo (član UKS), Višeslav Živanović urednik Zbornika Književnog Kruga Kladovo (član Udruženja književnika Srbije), Goran Vučković urednik časopisa "Buktinja", direktor "Leksika" Negotin (član UKS), Dragoljub Firulović- Džo slikar, pevač, književnik, predsednik Umetničkog udruženja Krajinski Krug Negotin, dobitnik nagrade Ivo Andrić za 2014. (član UKS), Saša Sklaušević-Skala predsednik Krajinskog književnog kluba Negotin.

Promocija se organizuje u petak 08. maja 2015. godine u 19,00 sati u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo u ambijentu izložbene postavke kreativnih likovnih amatera Mire Torlaković iz Kladova i Ljubiše Jovanovića iz Kostola koji izlažu grafike i radove u tušu.