Promocija knjiga Ljiljane Šarac

18.09.2020.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo predstavlja svojoj književnoj  publici profesorku srpskog jezika i književnosti, spisateljicu Ljiljanu Šarac, jednu od najčitanijih autorki kladovske biblioteke u prethodnoj godini.

Književno druženje je zakazano za petak, 25. septembra 2020. u 19 časova – Letnja pozornica ili galerija Biblioteke u Kladovu (zavisno od vremenskih okolnosti).

Ako su temperature prikladne, promocija će biti na otvorenom prostoru (letnja pozornica biblioteke) ako je hladnije, promocija će se organizovati u galeriji Biblioteke uz poštovanje svih epidemiloških mera.

Molim vas da obavezno ponesete zaštitnu masku za lice.

Ljiljana Šarac je ovog proleća izdala svoj šesti roman u izdanju „Evro Book-a”.

Istorijsko-psihološki romani izazvali su veliku pažnju „Opet sam te sanjala” (2015), „Gde sam to pogrešila” (2016) i „Zid tajni” (2017). Usledila su dva ljubavna „Starija” (2019) i „Stariji” (2019) a najnovije delo ponovo „Zlatna žila” (2020) dobija istorijski karakter uz preplitanje tri vremena.

Neverovatna i neponovljiva Ljiljana Šarac, godinama je radila kao PR u saobraćajnom preduzeću „Lasta”, zatim je počela da radi u Osnovnoj školi „Stefan Dečanski” u Beogradu. Članica je Književnog kluba „Čukarica” i autorka kolumne „Reč bez zida” na portalu MediaSfera.

Dobitnica je nagrada „Smederevskog Orfeja”, „Beogradskog pobednika” (2019) i nominovana je prošle godine za NIN-ovu nagradu.

Za nju je pisanje uživanje i duhovna igra jer omogućava lutanje hodnicima vremena. Pisanju se predaje bezrezervno i piše knjige kakve bi i sama rado čitala.

Koristan link izdavača / Ljiljana Šarac / Evro Book
https://evrobook.rs/brand--ljiljana-sarac