Promocija knjige "Život iza gvozdenih vrata" Svetozara Toze Dimitrijevića iz Kladova

06.08.2023.

Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo organizuje promociju knjige "Život iza gvozdenih vrata" profesora srpskog jezika i književnosti Svetozara Toze Dimitrijevića iz Kladova.
 
Nedelja, 13. avgust 2023. u 19.30 časova na letnjoj pozornici Biblioteke  u Kladovu. 

Svetozar Dimitrijević je rođen 1934. a primenuo je 2017. godine u Kladovu.Učiteljsku školu pohađao je u Negotinu a završio je u Novom Pazaru. Višu pedagošku školu, odsek za srpski jezik i književnost završio je u Nišu. Filozofski fakultet, odsek za jugoslevensku književnost završio je u Skoplju.
Radio je kao učitelj u Velikoj i Maloj Vrbici i u Novom Sipu a zatim kao nastavnik u Tekiji i u Kladovu.Istovremeno službovao je kao rukovodilac stručnog i opšteg obrazovanja u Radničkom univerzitetu u Kladovu.
Najveći broj godina, do penzije, radio je u Kladovskoj Gimnaziji i Tehničkoj školi kao profesor srpskohrvatskog jezika. Obrazovao je i izveo na životni put više hiljada učenika. 

Za života, započeo je pisanje istorije jedne ljubavi ili novelu o svom rodnom gradu Kladovu. Želja mu je bila da na neki način zabeleži život u maloj varošici na obali Dunava i na taj način oduži dug prema svojim bližnjima, sredini i brojnim čitaocima.