Promocija romana „Dodir ljubavi“ Beke Mitić-Ristić

20.09.2012.

Промоција књижевног првенца Беке Митић-Ристић  „Додир љубави“ у галерији Центра за културу Кладово – понедељак 24. септембар 2012. године од 19,00 сати.

 Рецезент дирљиве и узбудљиве приче о љубави, Милан Видојевић, књижевник, између осталог бележи о књизи „Додир љубави“:

 „Ово је озбиљна породична сага и далеко више од љубавног романа, иако је фатум несрећне љубави њен лајтмотив. Пратећи животе актера, из Србије и Грчке, у Првом и Другом светском рату, урањамо не само у судбине несрећних љубавника већ и у њихово окружење, потресне догађаје у тешким временима, начин живота, обичаје и животне преокупације обичних људи. Јасно је да се љубав Катерини и Ђорђа, који се срећу на Крфу у сплету историјског повлачења српске војске преко Албаније и њеног опоравка на Крфу, не може завршити класичним хепиендом, јер је то био предах у животима српских војника, а наставак је био неизвестан и потенцијално смртоносан, преко Кајмакчалана до опустошене Србије, која је чекала преживеле ратнике, како би и сама преживела.

 Ово је одличан роман, зрео, промишљен и емотиван у исто време. Биће сигурно радо читан јер жене су данас огромна читалачка публика, иако се овај роман не обраћа само њима. Читаоци ће препознати емотивну нит која наизглед чини мушке ликове овог романа главним, а заправо су женски ликови романа окосница ове приче. Тако се на нивоу структуре романа успоставља нова спирала која се преплиће и прожима са осталим токовима ове приче. Оно што мене чини радосним у контексту овог романа, јесте појава још једне талентоване женске списатељице у Србији, од чијег будућег дела очекујем ништа мање од оног што смо већ добили.“