Promocija romana Vujadina Baljačkog "Hronika paralelnog života"

16.06.2023.

Avanturistički roman "Hronika paralelnog života" autora Nenada Vujovića, koji govori o radu jedne službe državne bezbednosti, promovisaće se u Kladovu u petak 23. juna 2023. godine sa početkom u 19.00 časova u galeriji Biblioteke u Kladovu.

Izdvajamo:
"Okvir dešavanja u romanu, koji prati rad jedne službe državne bezbednosti, je život glavnog junaka koji pokušava, čestito i pošteno da radi svoj u korist svoje zemlje", rekao je Vujović novinarima.
Autor romana, koji je porijeklom iz Bileće, istakao je da je inspiraciju za najplemenitije osobine junaka pronašao upravo u ljudima iz ovog kraja.

"Knjiga je pisana u vidu trilera, ali i u obliku dokumetarne proze, a posebnu draž romanu daju elementi folklorne fantastike.
Autor je majstor trilera i mistike, ali i suptilnog, kao usputnog, a zapravo za osnovu cele priče, vrlo bitnog, realnog prikazivanja društveno-političke pozadine".

Autor romana je do sada izdao više stručnih dela i ovo je njegov prvi uspešan izlet u vode beletristike.

Kakve veze ima maleno seoce na području opštine Kladovo sa tematikom romana i zašto je Kupuzište bitno autoru romana, dođite da saznamo zajedno.