Škola crtanja sa slikarkom Tatjanom Karabašević Petrović

07.10.2019.

Biblioteka za svoje najmlađe i najvernije korisnike usluga u okviru Dečije nedelje organizuje veoma živopisno cruženje sa slikarkom Tatjanom Petrović Karabašević koja nam dolazi iz Majdanpeka.
Kreativna škola crtanja podrazumeva upoznavanjem sa tajnama jedne slikarka i iscrtavanje akvarela.
Umetnički susret slikarke i potencijalnih novih slikara biće održan u holu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kladovu u petak 11. oktobra 2019. godine od 11 časova.
Tatjana inače radi portrete, ulja na platnu, slika i ikone. Raskošan, a opet nežan svet njenih slika je veoma živopisan.
Njen rad je primetio Simone Fapini iz Brese, grada koji je stecište akvarela. Rekao joj je da su joj akvareli izvrsni i tako je Tatjana izlagala i u Italiji. Izlagala je na zajedničkim izložbama ali i samostalno. Prošle godine je na bijenalu akvarela u minijaturi dobila pohvalu. Ove godine je izlagala na: „Mini Akt“-u u zgradi „Politike“, na Balatonu u Mađarskoj, u Singidunumu u Beogradu, u Gornjem Milanovcu, Boljevcu,  Bugarska „Orjahovo“, Tekirdagu (Turska), u Kentu (Velika Britanija), a na redu je i Švajcarska. Prošle godine je izlagala na „Oktobarskom salonu“, u Beogradu a upravo se vratila sa likovne kolonijeIWS bijenale u Tirani, Albanij.

Priprema se za Fokus Bangladeš, za zajedničku izložbu u Beću, pa potom sledi Malezija i Indija.