Smešna bajka

19.01.2016.

Kreativni studio za decu „Putokaz“ premijerno predstavlja novu  predstavu koja nosi naziv „Smešna bajka“ u petak 22. januara 2016. godine u 18,00 sati u velikoj sali Doma kulture u Kladovu.

„Smešna bajka“  je humoristična priča o razmaženoj princezi i njenoj udaji, ali i o dvorskom savetniku koji pokušava da preuzme presto.  Savetniku konce mrsi prerušeni princ uz čiju pomoć se sve dovodi na svoje mesto, a princeza u njemu pronalazi ljubav svog života.

Predstavu je režirala prof. književnosti Marija Lazarević-Korolija

Igraju deca: Miša Pakalović, Dmitra Korolija, Strahinja Mitrović, Dušan Murganović, Marko Milanović, Ognjen Čeliković, Doroteja Radulović, Mia Murganović, Ana Mistriđelović, Aleksa Mistriđelović, Teodora Nikolić, Anastasija Stanikić, Jovana Jovanović, Andrea Simić i Nataša Josić.

Sakupljeni prihod od predstave je namenjen za kupovinu knjiga za gradsku biblioteku.

Ažurirana vest -  23. januara 2016.
Izvor: Televizija Kladovo
Zasluženi aplauz zadovoljnih gledalaca u sali Doma kulture i trenutna zbunjenost  na licima mališana, jer su se iznenada  našli u središtu interesovanja Kladovljana    bili su finale  predstave “Smešna bajka”  dečjeg kreativnog centra “Putokaz”, kojim rukovodi profesorka Marija Korolija . Nakon što su se u premijernom nastupu u kostimima  kraljevskog para, dvorske lude, svirača, klovnova zabavljača i vračareuspešno predstavili  mali glumci bez treme, hrabro i odvažno  su se poklonili gledaocima. Na svom prvom glumačkom nastupu klinci su nas uverili da dečja mašta može svašta, ali su doprineli  i da se uveća knjižni fond  gradske biblioteke, jer je prihod opredeljen za kupovinu knjiga koje će darivati Centru za kulturu.Za tu namenu  prikupljeno je 26.800 dinara, a to je dodatno obradovalo mališane  koji su posle prvih aplaza na sceni bili  važni zbog pažnje koju su zaslužili i zato nije izostala zahvalnost svima onima koji su u hladnoj januarskoj noći podržali “Putokaz”. "

Koristan link:
 http://www.tvkladovo.com/?p=9993