Solistički koncert soprana - Milice Popović

15.08.2013.

Centar za kulturu Kladovo u okviru programa manifestacije „Kladovsko leto 2013.“, sa velikim zadovoljstvom predstavlja prvi solistički koncert Milice Popović iz Kladova.

Ne po prvi put, naša ustanova je u ulozi da predstavi umetnike svog grada na samom svom početku dobrog puta ka slavi.

Glumci, akademski slikari, pisci i pesnici, muzičari, umetnički i kulturni stvaraoci malog grada na Dunavu, uvek su imali razumevanja i potporu u lokalnoj ustanovi kulture, za svoj prvi umetnički performans.

Ovog puta, Centar za kulturu Kladovo, predstavlja, želi sreću i puno uspeha na putu umetnosti i slavi, Milici Popović.

Milica Popović je rođena  20. avgusta 1994. godine u Kladovu.  Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Osnovnoj muzičkoj školi ,,Konstantin Babić" u svom rodnom gradu na odseku za klavir. Sada, pohađa srednju muzičku školu ,,Stevan Mokranjac" u Negotinu,  na odseku za solo pevanje kod profesora Aleksandra Jankovića. Trenutno je četvrta godina i do sada je učestvovala na mnogim takmičenjima, od kojih su najbitnija u Aranđelovcu i Mladenovcu, gde je osvojila treću nagradu. Nastupala je i na raznim gradskim i školskim svečanostima. Iako je prve dve godine svog srednjoškolskog obrazovanja provela u gimnaziji na prirodno matematičkom smeru, ipak se predomislila i odlučila da školuje svoj glas. Shvatila je da je muzika ispunjava i da je to njen pravi životni odabir.


U četvrtak 22. avgusta 2013. godine sa početkom od 19,30 sati, prvi put se predstavlja samostalnim solisitičkim koncertom pred svojim gradom.

U programu učestvuju:

Korepetitior: Danilo Tomić

Gosti: Nemanja Erić – gitara, Aleksandar Janković – solo pevanje.