Ugrožene prostorije biblioteke

22.09.2014.

Objekat Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo ugrožen je zbog obilnih kišnih padavina, izlivanja atmosferskih i fekalnih voda u podrumskim prostorijama, prokišnjavanja krova i stvaranja vodenih obruča oko objekta, a sve u periodu od 13. do 19. septembra 2014. godine, kada je  opština Kladovo raspisala stanje vanredne situacije na području cele opštine.

Poplavljena je podstanica, depo sa knjigama, magacinski prostor, toaleti, hodnici, stepenište, i jedan deo čitaonice, pa je zbog toga izmeštena informatička oprema i knjige sa najnižih polica.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji zaposlenih, sprečene su veće štete u biblioteci.

Biblioteka od 16.09.2014. radi svoje redovno radno vreme od 07,00 do 20,00.

 

Zaposleni iz ustanove su od 17. septembra 2014. samoinicijativno stalno angažovani u postradalim naseljima opštine Kladovo.

 

Zahvaljujemo se mnogim prijateljima kulture, kolegama i koleginicama, koji su zvali, pisali ili lično došli i podelili sa nama brigu ali i ponudili pomoć.

 

Solidarnost na delu, uz posredovanje naše ustanove, iskazuju:

 

Ivan Jojkić koji je rodom iz Kladova, ali živi i radi u Beogradu. Organizovao je u prvim danima vanredne situacije, donaciju sa punim kamionom vode i proizvoda „Jana“, „Idea“ i „Mercator“.

Bračni par, Dragan i Ljiljana Brčerević iz Male Vrbice na privremenom radu u Austriji, izrazili su želju i to učinili, da lično posete neke od ugroženih porodica iz Tekije, odnesu donaciju i fizički se angažuju kao ispomoć na raščišćavanju.

Kulturno društvo „Podvrška“ iz Beča dopremilo je humanitarnu pomoć koja je podeljenja za stanovnike Podvrške ali i za ostala naselja opštine Kladovo.

Ljubinka i Vlasta Istodorović iz Rtkova na privremenom radu u Nemačkoj angažovali su se za prikupljanje humanitarne pomoći za postradale.