Veče poezije i pisane reči kladovskih pesnika "Vraćamo se sebi"

05.02.2023.

Književni krug Kladovo i BIblioteka "Centar za kulturu" Kladovo pozivaju Vas na veče poezije i pisane reči "Vraćamo se sebi" u petak, 10. februara 2023. godine sa početkom u 19.00 časova u galerijskom holu Biblioteke u Kladovu.

Na programu su:

Promocija časopisa Ključ Istoka broj 3 i 4 i
Promocija knjige poezije "Srce od Dunava istkano" autorke Jelene Nedeljeković iz Kladova. 

Biografija Jelene Nedeljković:  

Piše poeziju, kratku prozu, kritičke osvrte i eseje o književnim delima savremenih domaćih autora.

Do nedavno je bila urednik i autor nekoliko rubrika, feljtona i rubrike „reč književnika“ koja prerasla u niz intervjua sa najuglednijim književnicima, sportistima, ličnostima iz crkvenog i javnog života na portalima „Čudo“ i „Vidovdan“.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, od kojih se izdvajaju nagrada „Mirko Petković“ narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u Negotinu, „Braća Nastasijević“ biblioteke u Gornjem Milanovcu i treća nagrada na konkursu posvećenom Radu Draincu, biblioteke u Blacu, za književne osvrte.

Pesme, kratku prozu i eseje objavljivala je pored domaćih  i u antologijama književnih udruženja „Klub UM“ u republici Srpskoj i „Providenca B&M“ iz Zagreba.

Poslednji književni osvrt „Prožimanje i preplitanje mitološkog i religijskog u romanima Dejana Stojiljkovića“, objavljen je na prestižnom književnom blogu „Enheduana“ koji uređuje ugledna lingvistkinja i pesnik dr Ana Stjelja, a esej je objavila i izdavačka kuća „Laguna“ kao i sam autor, ugledni i višestruko nagrađivani domaći pisac Dejan Stojiljković, na svojoj zvaničnoj stranici.

Nedavno je objavila prvu zbirku poezije „Srce, od Dunava istkano“ u izdanju Niškog Kulturnog Centra, u okviru ediciji tragači koju uređuje naš poznati književnik, dobitnik NIN-ove nagrade Zoran Ćirić.

Diplomirani je ekonomista-menadžer, zaposlena u Opštini Kladovo, u odseku za Lokalnu poresku administraciju. Govori pet jezika, a trenutno je student prve godine osnovnih studija na Odseku za Srpsku književnost i jezik, Filozofskog Fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Rođena je 1983. godine u Kladovu. Udata je, majka dvoje dece.

Dobro nam došli!