White Stain punkc-rock sastav iz Ljubljane gostuje u Kladovu

25.06.2015.

Udruženje „Metronom“ organizuje u subotu 27. juna 2015. godine u klubu Doma omladine u Kladovu, koncert grupe White Stain koja dolazi iz Ljubljane.

White Stain je bend koji je nekoliko godina (od 2009.) funkcionisao kao punk rock četvorka, da bi se od 2012. godine ustalili sa jednim članom manje, ali bez manjka sirove energije. Muzika koju ovi momci iz Ljubljane sviraju mogla bi se okarakterisati kao melodični pank rok, mada oni kažu da tu ima mnogo više uticaja i mešavine stilova, te da će svako za sebe u njihovoj svirci pronaći nešto što će mu prijati - bilo čvrste ritmove na bubnju, zategnute gitarske akorde ili melodični vokal. Maks, Gregor i Jure sviraju neumorno po regionu, tako da iza sebe imaju preko 100 koncerata u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Českoj, Slovačkoj, Poljskoj, Francuskoj, Belgiji, Mađarskoj, Rumuniji i Srbiji.
Prvi studijski album po imenu "Attached" snimaju ove godine, a objavila ga je diskografska kuća Nickname Records. Za američko tržište se pobrinula etiketa Lost State Records. Prvi video snimili su za pesmu "Left Behind", u potpunom Do It Yourself maniru, dok je novi spot za pesmu "Afterlife" urađen uz pomoć profesionalnog tima. 
White Stain će Kladovo posetiti 27. juna, u sklopu svoje "Summer in Serbia" turneje, a pomoći će im već proverene (pankerski zaokrenute) snage - Destilerija! Dobrodošli!

Prijatelj koncerta je Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo.

Opširnije pratiti na:

 

http://metronom-kladovo.weebly.com/