“Nina od Arabije“ - poklon za 80 biblioteka u Srbiji

05.05.2018.

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Marinom Bulatović Barny, autorkom romana «Nina od Arabije», pripremila je donaciju za 80 gradskih biblioteka i srednjih škola i gimnazija na Kosovu i širom Srbije.

Biblioteka u Kladovu je jedna od 80 ustanova koja je dobila na poklon knjigu i ovom prilikom se najljubaznije zahvaljuje autorki i Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Distribucija romana „Nina od Arabije“ je završena krajem maja, sa nadom da će poruka ove knjige o potrebi da se različiti narodi i kulture međusobno upoznaju i zbliže, stići do brojnih čitalaca. Ovaj roman je odraz Marinine potrebe da zabeleži svoja iskustva tokom decenije života u Saudijskoj Arabiji. Ona je kritički, ali i na duhovit način oslikala život u kontraverznoj kraljevini gde je, kao jedna od retkih žena iz naše zemlje, živela do leta 2016. Marina sada živi i radi u Kanadi.

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje romana „Nina od Arabije“ objavila je izdavačka kuća Mali Nemo.

„Nina od Arabije“ je i prvi roman u Srbiji koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz „oživljene“ i svima dostupne odlomke koje čitaju poznati glumci: Ljiljana Blagojević, Neda Arnerić, Iva Štrljić i Nenad Nenadović.

 

Korisni linkovi:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Marina_Bulatovi%C4%87_Barny

https://www.youtube.com/watch?v=ZQ2MXs6eb9k&t=12s

https://www.youtube.com/watch?v=kHKI3kNMYIU&t=26s

https://www.youtube.com/watch?v=SOJdSfWdB4k&t=84s