63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

19.10.2018.

Bibliotekari iz Kladova i ove godine odlaze organizovano na Sajam knjiga gde ću u direktnom kontaku sa izdavačima i piscima obezbediti knjige iz novije izdavačke produkcije I obezbediti nove kontakte za buduće književne promocije.
Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Međunarodni sajam knjiga će na Beogradskom sajmu okupiti više od 500 domaćih i stranih izlagača od 21. do 28. oktobra 2018., a biće pod sloganom "Radost čitanja".

63. Sajam posvećen savremenoj srpskoj i svetskoj književnosti, teorijskoj misli u oblasti "duhovnih disciplina", književnom prevodilaštvu i promociji knjige i čitanja.

Počasni gost Sajma je Maroko koji će viševekovnu tradiciju i kulturnu raznovrsnost - dela naučnika, pisaca, pesnika i umetnika predstaviti u hali 2a.

Na sajmu će učestvovati i izdavači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, ali i iz Republike Srpske, zatim iz Irana, Japana, Kine, Mađarske, Rumunije, Rusije, Slovenije, SAD, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore i Švajcarske.

Ovogodišnji grad - gost Sajma je Niš

Izvor informacija i fotografija:

http://sajamknjiga.rs/