Ambasador Kipra gost biblioteke u Kladovu

10.11.2018.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo imala je čast da ugosti Njegovu ekselenciju ambasadora Kipra u Beogradu Constantinos ELIADESA, nakon službene posete predsedniku privremenog organa opštine Kladovo.

O tome na:

http://www.kladovo.org.rs/vest-poseta-ambasadora-kipra-optini-kladovo-942.htm

https://www.youtube.com/watch?v=LuCqMeRy3xw

Ambasador Kipra u Beogradu, posetio je Biblioteku „Centar za kulturu“ Kladovo i nakon razgovora sa direktorkom Žaklinom Nikolić, razmatrane su mogućnosti instituacionalne koje će biti obeleženi prigodnim programima koji promovišu kulturu i potencijale Kiparske Republike. Ujedno razgovaralo se o uspešnom projektu Delegacije EU u Srbiji, pod nazivom „Euteka“, u kojem je biblioteka u Kladovu jedna od 48 aktivnih članica.

NJ.E. Constantinos ELIADES uručio je poklon knjige za potrebe knjiženog fonda biblioteke. U pitanju su knjige pisaca sa Kipra prevedene na sprski jezik, inače izdavački poduhvat IK „Treći trg“. To je edicija knjiga koje donose izbor književnih dela savremenih autora iz zemalja evropskog Mediterana, promovišući vrednosti karakteristične za različite jezike koji geografski i istorijski pripadaju zajedničkoj književnoj tradiciji.

Poklon knjige iz edicije „Sredozemlje“ IK „Treći trg“ su:

https://trecitrg.rs/kategorije-proizvoda/knjige/bibilioteke/sredozemlje/