Aprilski kljub ljubitelja čitanja

18.04.2018.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo na aprilskom okupljanju članova Kluba ljubitelja čitanja, zakazan za 25. april 2018.g. u 18 časova, na preporuku svojih članova, posvetiće pažnju Vladislavu Bajcu, piscu koji je pre godinu dana bio gost biblioteke u Kladovu.

Tema okupljanja će biti i nedavni događaj na Londonskom sajmu knjiga gde je izdavačka kuća, koju izuzetnim entuzijazmom vodi Vladislav Bajac, „Geopoetika“ dobila nagradu za izvrsnost, na čemu od srca čestitamo.

Vladislav Bajac, pisac ,prevodilac i izdavač, rođen je u Beogradu 1954. godine. Završio je Filološki fakultet, odsek za jugoslovensku književnost sa opštim pisanjem. Bavio se novinarstvom, prevodilačkim radom, a od 1993. god. osniva  izdavačku kuću „Geopoetika“, direktor je i uređuje njena izdanja. Član je Udruženja novinara, Udruženja Književnih prevodioca, Međunarodne književne akademije, jedan je od osnivača Poslovnog udruženja izdavača, član je Udruženja profesionalnih izdavača Srbije, u jednom preriodu je bio i potpredsednik srpskog PEN centra.

Do sada je napisao i izdao dve zbirke pesama; („Put do ljudi vodi“ i „Put haiku“).

Tri zbirke priča („Evropa na ledjima bika“, „Podmetači za snove“, „Gastronomadske priče“).

Šest romana, „Knjiga o bambusu“, „Druid iz Sindiduna“, „Bekstvo od biografije“, „Evropa ekspres“, „Hronika sumnje“, poslednji njegov roman, objavljen je 2016. godine.

Vrednost njegovih dela je prepoznata kako kod čitaoca, tako i kod književne kritike, tako da su svi njegovi romani bili u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, dobijala su nagrade za najčitaniju knjigu, „Hit Libero“, „Zlatni prsten“, „Isidora Sekulić“, a poslednji roman „Hronika Sumnje“ je 2017. god. dobio nagradu „Meša Selimović“.

 

Koristan link:

"Geopoetika" dobila Nagradu za izvrsnost na Londonskom sajmu knjiga:

https://www.blic.rs/kultura/vesti/geopoetika-dobila-nagradu-za-izvrsnost-na-londonskom-sajmu-knjiga/4n34kyj