Autori iz Kladova na 63. Sajmu knjiga u Beogradu

01.11.2018.

63. Međunarodni beogradski sajam knjiga koji je održan u zadnjoj nedelji oktobra 2018. godine obeležio je i uspešne promocije autora vezanih za područje opštine Kladovo.

Ovo je prilika, da njihova lokalna biblioteka podeli tu radosnu činjenicu sa širim auditorijumom.

Dr prof Zoran Čvorović (rođen u Kladovu sada predavač na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu) i prof Svetlana Matić (profesor maternjeg jezika u bečkim osnovnim školama, pedagoški savetnik u Školskom savetu grada Beča, rođena u Beogradu ali živi u Brzoj Palanci kod Kladova).

Dr prof Zoran Čvorović je na Sajmu knjiga na štandi Izdavačke kuće „Catena Mundi iz Beograda, predstavio svoju novu knjigu o Zakoniku cara Dušana „Dušanov zakonik u ruskom ogledalu“. Knjiga koja objašnjava suštinu Dušanovog zakonika i pokazuje kako je nemanjićka Srbija zauvek zadužila Rusiju.

Koristan link:

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Predstavljamo-Vam-docenta-dr-Zorana-Cvorovica-iz-Kladova_449

Na štandu Ministarstva spoljnih poslova, odnosno Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu održana je promocija knjige „Pevam danju, pevam noću – Pisma Mini Karadžić“ autorke Svetlane Matić koja je ovu knjigu posvetila povodom 190 godina od rođenja ćerke Vuka Stefanovića Karadžića i 200 godina od štampanja Vukovog „Srpskog rječnika" u Beču. Izdavač knjige je Banatski kulturni centar.

Svetlana Matić je svoju knjigu „Pevam danju, pevam noću – Pisma Mini Karadžić“ poklonila učesnicima letnjeg programa biblioteke u Kladovu „Dečiji bazar“ (11.avgust 2018.) čitajući im pojedine delove iz knjige.

Korisni linkovi:

https://www.delfi.rs/knjige/124529_pevam_danju_pevam_nocu_pesma_mini_karadzic_knjiga_delfi_knjizare.html

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/3131345/.html

Dr Zoranu Čvovroviću i prof. Svetlani Matić čestitamo na postignutim uspesima koji nižu u svom književnom radu i želimo im još puno uspešnih novih izdanja i pažnju čitaličke publike.

I dalje smo sa Vama, Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo.