Bibliobus ispraća svoje korisnike na letnji raspust

08.06.2017.

Pokretna biblioteka "Centra za kulturu" Kladovo u osmoj godini aktivnog rada, obilazeći 12 naselja opštine Kladovo, beležeći skoro 500 korisnika na godišnjem nivou, koji besplatno koriste usluge Bibliobusa tokom cele godine, ovih dana ispraća školarce na zasluženi letnji raspust.
Uz slatke darove koje je obezbedio prijatelj čitanja i kulture, porodična trgovinska kompanija d.o.o. "Tekijanka"  Živojina Bolbotinovića, bibliotekari se druže sa decom, pošto su korisnici uzrasta od šeste do šesnaeste godine statosti, dele se knjige i sumiraju se rezultati za prvih šest meseci rada u broju korisnika, poseta i izdatih knjiga.
Najvredniji rezultat rada pokretne biblioteke je stalno druženje sa knjigama, navika za koju želimo da postane potreba. Pored toga, mogućnost da se knjiga dopremi do praga korisnika, do  njihovog udaljenog mesta i po dva puta mesečno je privilegovana mogućnost koji naši najmlađi maksimalno koriste uz veliku podršku i razumevanje učitelja i nastavnika škola u 12 naselja opštine Kladovo.

Sistematsko pružanje mogućnosti dostupnosti čitanja raznih knjiga po izboru je manje vremena za dokolicu i veća šansa za usvajanje novih znanja.

Sledi letnji raspust i tom periodu pokretna biblioteka ne obilazi naselja opštine, ali priređuje zabavavne, izložbene i kreativne programe u samom sedištu gradske biblioteke, u sedištu opštine, u Kladovu.

Ovo smo mi – video spot bibliobusa Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo:

https://vimeo.com/149218984