Biblioteka počinje sa dvosmenskim radom

31.05.2020.

Poštovani korisnici,

U skladu sa relaksacijom mera uvedenih zbog suzbijanja zarazne bolesti COVID 19, od 1. juna 2020.  Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo će početi sa radom u dve smene i radno vreme je svakog radnog dana od 7h do 20 časova.

Rad sa korisnicima i dalje će biti organizovan pod izmenjenim uslovima i uz pridržavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja.

Obavezna je upotreba zaštitnih maski i rukavica.

  1. Broj osoba koje istovremeno borave u korisničkom prostoru Biblioteke ograničen je na 2 i zadržavanje je ograničeno svakom korisniku do 15 minuta.
  2. Kako bi kontrola dozvoljenog broja korisnika u Biblioteci bila moguća, a zarad bezbednosti kako korisnika, tako i zaposlenih, biće ograničena mogućnost ulaženja i izlaženja iz zgrade tokom radnog dana.
  3. Korisnici ne mogu da koriste računare koji su oprema Biblioteke.
  4. Prilikom vraćanja građe korisnik će ostavljati građu na označeno mesto a sa korišćenom građom će se postupati u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje Beograd i Narodne biblioteke Srbije.
  5. Korisnicima će biti omogućene usluge umnožavanja građe.
  6. Korisnicima se i dalje preporučje da publikacije naruče unapred pozivom na telefonski broj Biblioteke (019) 808-690 i pretraživanjem elektornskog kataloga putem linka: https://plus.sr.cobiss.net/opac7/bib/search/advanced?db=ckl&fbclid=IwAR0NHCHcfYBz6fz0ax8gjJNhoOYVSLio_5cY4FUB_FH9fodvsMEa2libukM

 

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo će, kao i do sada, nastaviti da prati i pridržava se svih uputstava i mera koje propisuje Vlada Reublike Srbije i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmene u načinu organizacije rada.

Obaveštavamo korisnike da se prostorije zgrade redovno dezinfekuju I da se primenjuju pojačane mere higijene.

 

Uprava Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo

U Kladovu, dana 31. maja 2020. godine