Biblioteka ponovo otvorena za svoje korisnike

23.04.2020.

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije i preporukom Ministarstva kulture i informisanja RS, Biblioteka „Centar za kulturu“ u Kladovu od ponedeljka, 27. aprila 2020. godine, nastavlja rad sa korisnicima, pridržavajući se svih mera prevencija i zaštite.

Rad će biti organizovan pod izmenjenim uslovima i uz pridržavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja.

Privremeno radno vreme biblioteke sa korisnicima je svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Molimo da se pridržavate sledećih mera:

-          Da bi smo svi bili bezbedni, podsećamo Vas da su korisnici dužni da sami obezbede zaštitnu opremu (zaštitna maska i rukavice) i da se pridržavaju propisanog rastojanja (2m).

-          Samo po jedna osoba može prići improvizovanom pultu za izdavanje i prijem knjiga na ulazu objekta, s obzirom na mali prostor prijemnog dela Biblioteke. Razlog je mera ograničenja broja korisnika po kojem na istom ne mogu da borave više od 2 osobe.

-          Primamo već zadužene knjige i odlažemo ih u poseban i izdvojen prostor. Nakon toga, knjige ne izdajemo narednih 72 sata.

-          Za narednu pozajmicu preporučuje se;

Pretraživanje elektronskog kataloga naše biblioteke na:

https://plus.sr.cobiss.net/opac7/bib/search/advanced?db=ckl 

Pozovite nas putem telefona 808-690 (u vreme radnog vremena) i izvršite rezervaciju već izabranih naslova kako bi ste mogli knjige preuzeti odmah po dolasku u Biblioteku.

Obaveštavamo korisnike da se poslovni prostor  redovno dezinfikuje I da se sprovode pojačene mere higijene i zaštite.


Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo će, kao i do sada, nastaviti da prati i pridržava se svih uputstava i mera koje propisuje Vlada Reublike Srbije i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmene u načinu organizacije rada.
Mоlimo za razumevanje za sve eventualne poteškoće, nejsnoće i slično, dobre knjige će nam pomoći u tome.

Budite zdravi i čitajte!

 

Vidimo se!