Biblioteka u Kladovu članica EUteke mreže obeležava 9. maj Dan Evrope

05.05.2018.

Biblioteka u Kladovu članica EUteke mreže obeležava 9. maj Dan Evrope

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo i ove godine obeležava 9. maj – Dan Evrope predavanjem o Danu Evrope i izložbom tematskih EU publikacija i informativnog materijala – poklon Delegacije Evropske unije i Informativnog centra EU u Srbiji.

Biblioteka u Kladovu se među prvima pridružila EUTEKA mreži biblioteka koju čine 48 javnih biblioteka širom Srbije.

Ovu inicijativu su zajedno inicirale Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Narodna biblioteka Srbije potpisivanjem Memoranduma o razumevanju 2014. godine, a ovom partnerstvu se 2015. godine priključila i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

U EU kutku u Kladovu, na poklon polici, postavljenoj u biblioteci u prostoru u kojem se često organizuju posećeni kulturni sadržaji.

http://euinfo.rs/euteka-polica-i-u-biblioteci-u-kladovu/ 

Cilj EU info kutka u Kladovu i u svim drugim bibliotekama širom Srbije, jeste da približi Evropsku uniju i proces evropskih integracija građanima i obavesti ih o podršci EU Srbiji.

Posetioci mogu dobiti odgovore na pitanja o mogućnostima školovanja, stručnog usavršavanja i putovanja u EU. Informacije se mogu dobiti na licu mesta ili putem interneta i društvenih mreža, pošto je biblioteka u Kladovu dobila na poklon i računar sa radnim stolom i stolicom. Sve je obezbeđeno da svi zainteresovani dobiju informacije koje ih interesuju.

Dobro nam došli!

Korisni linkovi i info o 9. maju - Dan Evrope

http://euinfo.rs/euteka/

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B0%D0%BD_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5