Biblioteka u Kladovu dobija donaciju opreme „EUTEKA bibliotekama“

21.06.2017.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo kao lokalni kulturno-informacioni centar dobija donaciju opreme „EUTEKA bibliotekama“, kao uspešan učesnik projekta koji je pokrenula Delegacija EU i projektni tim „EUTEKA - EU u Vašoj biblioteci“.

Donacija sadrži: EUTEKA policu, računar, sto i stolicu za korisnike. Isporuka je planirana za septembar.

Isporukom opreme i instaliranjem računara, u svim EUTEKA bibliotekama će, praktično, biti formiran EUTEKA kutak, namenjen boljem upoznavanju korisnika sa Evropskom unijom. Planirano je da na ulazu biblioteke bude instalirana plaketa koja korisnike informiše da je ta biblioteka deo EUTEKA mreže.

U EUTEKA biblioteka u Srbiji, pa tako i u Kladovu, redovno su dostupne sve najnovije EU publikacije na srpskom jeziku koje približavaju građanstvu mogućnosti Evropske Unije u svim sferama života.

EUTEKA - EU u Vašoj biblioteci je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. U okviru projekta organizovani su javni događaji u 21 biblioteci širom Srbije te dostavljene nove publikacije i knjige, kao i informativni materijal za bibliotekara i njihove korisnike koji će im pomoći da se upoznaju sa EU i njenim vrednostima.

Korisni linkovi:

http://euinfo.rs/vesti/

http://www.kulturakladovo.rs/vest-EUteka-polica-i-u-biblioteci-u-Kladovu_626

http://www.kulturakladovo.rs/vest-%E2%80%9EEuteka-%E2%80%93-EU-u-vasoj-biblioteci%E2%80%9C---organizuje-predavanje-za-preduzetnike_576