Bioskop prikazuje / Fantastične zveri Tajne Dambldora / Opkoljeni / Severnjak

11.04.2022.

Bioskop Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo prikazuje u petak 15, subotu 16. i nedelju 17. aprila 2022. godine;

 

16,00 časova - “FANTASTIČNE ZVERI: TAJNE DAMBLDORA”

Žanr: avantura, fantazija

Dužina trajanja: 142 min

Režija: David Yates

Glumci: Mads Mikkelsen, Jude Law, Katherine Waterston, Eddie Redmayne, Ezra Miller, Alison Sudol

Sinopsis: Slavna autorka Hari Poter serijala, Dž.K. Rouling i studio Warner Bros. pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje sveta čarobnjaka. Vreme je za povratak u magiju! Profesor Albus Dambldor shvata da veliki mračni čarobnjak Gelert Grindelvald želi da preuzme kontrolu nad čarobnjačkim svetom. Kako ne može sam da ga zaustavi, pomaže mu Njut Skamander, koji predvodi neustrašivu ekipu čarobnjaka uz pomoć jednog “normalca”. U neverovatnoj misiji susreću se stare i nove čudesne zveri od kojih je deo na Grindelvaldovoj strani. Dambldor, međutim zbog velikog rizika i opasnosti, neće dugo ostati po strani.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=XUsQNTlJgFc

 

18,30 časova - “OPKOLJENI”

Žanr: domaći, ratni

Dužina trajanja: 90 min

Režija: Miroslav Samardžić

Glumci: Borko Brajević, Saša Stanković, Stefan Jocić, Nikola Drmočić, Aleksandar Jelenić, Predrag Jovanović, Mina Stojković, Đorđe Đoković, Nenad Petrović, Miroslav Huđec i Nikola Bijanić

Sinopsis: Brojne esesesovske jedinice pretresaju teren u potrazi za četnicima. Četnici primenjuju gerilsku taktiku: rasturaju se u male formacije i odlaze dublje u planine. Međutim, uz pomoć jednog izdajnika, odred od 200 esesesovaca saznaje gde se nalazi poručnik Nikola Kalabić, komandant Gorske kraljeve garde, sa još trojicom četnika. Kreće potera i četnici su opkoljeni. Nedićeva Specijalna policija odvodi deo Kalabićeve porodice u logor, dok im njegov dvanaestogodišnji sin, kao i supruga, beže.
Da li će pojačanje Kalabiću stići na vreme? Da li postoji izlaz kada 200 vojnika opkoli njih četvoricu? Kako sačuvati prisebnost u takovj situaciji?

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=xoAA_fozTSo&t=29s

 

20,30 časova - “SEVERNJAK”

Žanr: akcija, drama, avantura

Dužina trajanja:  137 min

Režija: Robert Eggers

Glumci: Nicole Kidman, Willem Dafoe, Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke

Sinopsis: Od proslavljenog reditelja Roberta Egersa (Veštica, Svetionik) stiže SEVERNJAK sa Aleksanderom Skarsgardom, Anjom Tejlor-Džoj, Nikol Kidman, Itanom Hokom, Viljemom Dafoom i Bjork u glavnim ulogama. SEVERNJAK je epski triler o osveti koji istražuje koliko daleko će vikinški princ otići tražeći pravdu za svog ubijenog oca.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=NuRRW9duJTg