Gostovanje Uroša Petrovića pisca za decu i odrasle

25.10.2022.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo započinje predstavljanje ovogodišnjih najuspešnijih pisaca i izdavačkih kuća sa 65. Međunarodnog sajma knjiga koji je održan u Beogradu od 23. do 30.oktobra 2022.

U utorak 1. novembra 2022. u 11.00 časova u galerijskom holu biblioteke predstavljamo pisca za decu i odrasle - Uroša Petrovića, sa svim njegovih knjigama uz pustolovne igre uma i zagonetki po kojima je Uroš poznat.

Istog dana ali u večernjem terminu, Uroše Petrović od 18.00 časova potpisuje svoje knjige, druži se sa odraslima i pozdravlja filmsku publiku Evropskog filmskog festivala koja od 19.00 časova prikazuje:
 

Utorak, 1.novembar u 19h počinje filmska projekcija

LOŠE PESME (2018) - Mađarska, Francuska

Režija: Gabor Reisz

33-godišnji Tamaš Mertner je slomljenog srca, nakon što je njegova devojka Ana, koja ima stipendiju u Parizu, raskinula s njim. Prepušten samosažaljenju, Tamas putuje niz sećanja da shvati da li ljubav postoji samo kada je praktično nema.

Ulaz je besplatan.

Biografija:  Uroš Petrović (1967) je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je više od dvadeset knjiga (160 izdanja, 450.000 primeraka) i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku. Po njegovom nagrađenom romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi (i za sada jedini) dugometražni 3D film u istoriji srpske kinematografije.

Autor je i više originalnih stonih društvenih igara, od koje su tri nagrađene priznanjem Dobra igračka Prijatelja dece Srbije i dve nagradom Gran Pri za Igračke sa svrhom.

Podsticao naciju na razmišljanje i unutar kultnog serijala Fazoni i fore, kao i u kvizu Lavirint na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare. Dobitnik je i većeg broja nagrada za fotografiju, koje objavljuje širom planete. Koautor je NTC sistema učenja, i autor koncepta Zagonetna pitanja, kao i programa za usavršavanje Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja?, Misli kreaKtivno i Psihološki tango. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i u kompanijama, na poslovnim forumima i kongresima. Jedan je od prvih zvaničnih kreativnih ambasadora Srbije u okviru nacionalnog projekta Srbija stvara. Bio je predsednik Mense Srbije i jedan od najboljih rešavača IQ X testa na svetu.