Izložba likovnih radova Igora Brozbića iz Kladova

31.08.2020.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo priređuje drugu samostalnu izložbu likovnih radova Igora Brozbića (1988) iz Kladova, pod nazivom “Stvaraj svoj svet”.

Izložba se svečano otvara u subotu 5. septembra 2020. sa početkom u 18 časova u galerijskom prostoru Biblioteke u Kladovu.

Čin otvaranje obogaćuje muzička pratnja na pianu prof Predraga Tasića iz Kladova.

 

Prva samostalna izložba Igoru Brozbiću je priređena aprila 2017. godine i nosila je naziv „Boje prošlosti“. Apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru je svoja prva kreativna dela oslanio na svoje lične institke i subjektivno oko posmatrača, verujući da svako može u njegovoj slici videti nešto drugo. Slike su apstraktne, simetrične i haotične.

Tri godine kasnije u opusu koji naziva "Stvaraj svoj svet", imamo prilike da ocenimo koliko je Igor napredovao u svom umetničkom izrazu. Ono što se definitivno da videti je njegov razvoj u dva pravca - pejzažnom i apstraktnom slikarstvu. To nam govori da on inspiraciju i dalje nalazi u realnosti, u prirodnim lepotama, kao i u onom nadrealnom.

Njegove slike imaju izgled nekog dubokog sna i nade. Upravo je to nateralo Igora da se okrene slikanju. Naime, Igor od novembra 2006. godine boluje od multiple skleroze. U periodu kada je bio u izolaciji tokom oporavka od presađivanja matičnih ćelija, počeoje da se bavi slikanjem kao veoma prikladnom i uspšenom terapijom.

Prazan papir mu je pomogao da izrazi svoje frustracije, nade i strahove. I dalje se bori sa MS-om i pokušava normalno da vodi život.

Pridružite nam se i podržite mladog umetnika iz Kladova.

Izložba je pokazno prodajna.

Radno vreme galerije je svakog radnog dana od 07 do 20 časova.

 

Korisni linkovi:

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Izlozba-radova-%E2%80%9EBoje-proslosti%E2%80%9C-Igora-Brozbica_678

https://www.kulturakladovo.rs/vest-Humanitarni-koncert-%E2%80%9EDavor-Jovanovic-i-koncert-majstori%E2%80%9C_500