Izložba radova „Boje prošlosti“ Igora Brozbića

07.04.2017.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, 15. aprila s početkom u 19 časova u Domu omladine, u klubu „Fusion“ prirediće otvaranje izložbe Igora Brozbića pod nazivom „Boje prošlosti“. Igor Brozbić, dvadesetosmogodišnji umetnik iz Kladova, je student Tehničkog fakulteta u Boru. Njegova umetnička dela se oslanjaju na subjektivno oko posmatrača, verujući da svako može u njegovoj slici videti nešto drugo. Slike su apstraktne, simetrične i haotične. Jarkim bojama i oštrim crtama dočaravaju red u haosu i haos u redu. Naš umetnik meša više različitih pravca slikarstva, govoreći da su mu istovremeno uzori Pablo Pikaso, Salvador Dali, Lyubov Popova, Vasilij Kandinski i Majkl Lang. To znači da je u stanju da naslika nešto što bi se moglo nazvati „kubistički nadrealizam“. Njegove slike imaju izgled nekog dubioznog sna i nade ...upravo je to nateralo Igora da se okrene slikanju.

Naime, Igor boluje od multiple skleroze i počeo je da se bavi slikanjem dok je bio u izolaciji tokom oporavka od presađivanja matičnih ćelija.

Prazan papir mu je pomogao da izrazi svoje frustracije, nade i strahove.

Izložba slika „Boje prošlosti“ predstavljaju Igorov poklon gradu Kladovu koji je svojom humanošću njemu pomoglo da prođe kroz svoj najteži period u životu.

Izložba je pokazno prodajna.

Koristan link:
 http://www.kulturakladovo.rs/vest-Humanitarni-koncert-%E2%80%9EDavor-Jovanovic-i-koncert-majstori%E2%80%9C_500