Komedija "Udaj se muški"

02.02.2018.

Najbolja beogradska komedija u sezoni 2016-2017, po oceni pozorišnih kritičara ali i gledanosti  "Udaj se muški", gostuje u Kladovu u utorak 13. februara 2018. godine, sa početkom od 19 časova.

Reč je o urnebesnoj komediji. Komad je napisala Dunja Petrović, a režirala Marija Lipkovski, koja je diplomirala i masterirala na katedri za pozorišnu režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je u Beču i Berlinu, a nedavno je režirala i komad Mira Gavrana „Teško je reći zbogom“. Na maloj sceni Ateljea 212 igra se komad koji je režirala sa kolegama sa klase, „Čekajući Godoa“.

Predstava "Udaj se muški" nastala je u koprodukciji Akademije 28, na čijem redovnom repertoaru igra, i ISPAD-a, Centra za interaktivnu umetnost.

U realizaciju projekta bilo je uključeno skoro 30 saradnika, profesionalaca, prvenstveno mladih, iz različitih oblasti.

U središtu ovog komada je priprema venčanja, i različiti pogledi na to kakva svadba da bude, ali svakako mora da zadovolji uslov, da bude i tradicionalna i moderna.

Ovaj događaj, kod likova će dovesti do otkrivanja različitih karaktera, zabluda, očekivanje. Likovi će doneti odluke, izvući pouke, i uvideće šta se sve može ukoliko vas pokreću zajedništvo i ideje.

Ovo je priča o svim našim ljudima, jer njih najbolje poznajemo.

Neobična komedija situacije, bez vulgarnosti, psovki i prizvuka "tezgarenja" i bez pretencioznih najava. Ovo je komedija posvećena svim našim prijateljstvima, svim našim izneverenim nadama i svim našim praštanjima.

U ansamblu su Stefan Uroš Tešić, kao mladoženja, Aleksandar Jovanović, Predrag Kotur, Miloš Đorđević, glumac Narodnog pozorišta iz Beograda, nagrađjivan sa više pozorišnih nagrada, Snežana Savić, poznata glumica i pevačica, i Ratko Tankosić, jedan od najvoljenijih filmskih epizodista naše kinematografije.

Prilog Televizije Kladovo:

https://www.youtube.com/watch?v=g_REQm4V8jo