Ministarstvo kulture i informisanja RS odobrilo projekte Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo

30.04.2022.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrio je sva tri projekta Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo u ukupnom iznosu od 1.700.000,00 dinara.

Sredstvima Ministarstva kulture ove godine biće realizovani sledeći projektni programi;

U oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja nematerijalnog kulturnog nasleđa, finansira se sa 900.000,00 dinara, manifestacija I međunarodna konferencija “Kazan kult Kladovo 2022” na temu “Uloga nematerijalnog kulturnog nasleđa u razvoju lokalnih zajednica – Kako upravljati kulturnim nasleđem?”.

U bibliotečko-informacionoj delatnosti odobreno je 500.000,00 dinaraa za obeležavanje 75 godina od osnivanja Biblioteke u Kladovu I štampanju publikacije kojim će se obeležiti jubilej jedine ustanove kulture u Kladovu.

U oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva odobren je projekat za nabavku opreme programa i softverskog rešenja za sprovođenje procesa digitalizacije zavičajne građe Biblioteke u iznosu od 300.000,00 dinara.

 Autor i rukovodilac projekata je Žaklina Nikolić, diplomirani bibliotekar savetnik Biblioteke u Kladovu.

 


Korisni linkovi:

https://www.danas.rs/kultura/majdanpek-ministarstvo-kulture-odobrilo-projekte-muzeja-u-majdanpeku-i-biblioteke-centra-za-kulturu-kladovo/

https://www.ngportal.rs/na-konkursima-ministarstva-kulture-podrzani-i-projekti-iz-negotinske-i-timocke-krajine/?fbclid=IwAR3lPe6eaPlbHTkWSYIWO3rT7v2iquhvUA3ZTBYScfTF6Mn11tGgAxfqHPs