Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović na promociji romana

27.01.2017.

U petak, 3. februara 2017. u 19 sati u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo, biće predstavljena knjiga Mirjane Đurđević i koautora Branka Mlađenovića „Bunker Swing“.

Razgovaraće se o romanu koji svira, zasmejava i opija ali i o književnom opus Mirjane Đurđević.

Pored Mirjane Đurđević gost promocije je i Branko Mlađenović.

„Bunker Swing“ je izuzetan humoristički roman o srpskoj rakiji na američkom tlu, koja se spravlja od ljubavi, čežnje, ljubomore, strasti i svinga, ali ponajviše od našeg čuvenog mentaliteta. Ova autentična i nadasve zabavna knjiga je jedinstven primer „žensko-muškog pisma“ u srpskoj književnosti, prepuna je preokreta i zavrzlama, ali i dubokih ljudskih protivrečnosti, paradoksa i nedoumica, čija će vas mešavina nasmejati do suza.

Mirjana Đurđević (1956) rođena je i živi u Beogradu. Doktorka tehničkih nauka, profesorka, pisac. Napisala seriju od sedam parodija na kriminalističke romane sa detektivkom Harijetom kao glavnom junakinjom: „Ubistvo u akademiji nauka“, „Parking svetog Savatija“, „Deda Rankove riblje teorije“ (nagrada Žensko pero za 2004. godinu), „Leš u fundusu“, „Jacuzzi u liftu“, „Prvi drugi, treći čovek“, „Čim preživim ovaj roman“. Takođe faktografsku farsu „Čas anatomije na Građevinskom fakultetu“ kao i romane „Treći sektor ili sama žena u tranziciji“ i „Aždajin osmeh“. Konačno, istorijske metafikcije „Čuvari svetinje“, „Kaja, Beograd i dobri Amerikanac“ (regionalna nagrada „Meša Selimovićza najbolji roman objavljen na prostoru Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne gore u 2009. godini) i „Bremasoni“. Sa Brankom Mlađenovićem objavila roman „Bunker swing“. Piše i priče, eseje i novinske tekstove, prevodi. Njene knjige su prevedene na engleski i slovenački jezik. 

Korisni linkovi:

http://www.laguna.rs/n2167_knjiga_bunker_swing_laguna.html

https://www.laguna.rs/v5225_vest_mirjana_djurdjevic_i_branko_mladjenovic_na_promociji_romana_bunker_swing_u_kladovu_laguna.html

Prilog TV Kladovo:
https://www.youtube.com/watch?v=YVqBfzQVr9g