Nove knjige na policama biblioteke

13.03.2017.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo obavila je prvu kupovinu knjiga za tekuću poslovnu godinu. Završena je javna nabavka i kupljeno je 673 knjiga za oko 410.000,00 dinara.

Kupljene su knjige od izdavačkih kuća: „Geopoetika“, „Čarobna knjiga“, „Bookland“, „Vulkan“, „Laguna“, „Leo Kommerc“, „Urban Reads“, „Pčelica“, „Dereta“.

Izbor naslova vrši posebno oformljena Komisija za nabavku potrebnih knjiga, koja je sastavljena od svih pet zaposlenih raspoređenih na stručnim poslovima u biblioteci u odeljenju za odrasle, za decu i mlade, zavičajni fond, pokretna biblioteka – bibliobus, i zavičajni fond  biblioteke. 

Šef odeljenja za nabavku i obradu bibliotečko - informacione građe je Sabina Đurkić, diplomirani bibliotekar.

Skupština opštine Kladovo, osnivač Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo za 2017. godinu, odobrila je 500.000,00 dinara za prinovu bibliotečkog knjižnog fonda.

Do kraja godine obaviće se kupovina iz preostalog neutrošenog iznosa, ali i iz sopstvenih prihoda članarine korisnika biblioteke i ostalih prihoda, sve u cilju afirmacije kulture čitanja oko 1.500 korisnika ali i ostalih korisnika usluga, ustanove koja je stožer svihkulturnih dešavanjana području opštine Kladovo.