Novogodišnji karavan bibliobusa obilazi sela opštine Kladovo

17.12.2019.

Bibliobus započinje svoj tradicionalni novogodišnji karavan, kojim u narednim danima do 27. decembra 2019. godine, obilazi 12 sela opštine Kladovo, deleći im knjige, slatkiše i najlepše novogodišnje želje.

Pokretna biblioteka devet godina obilazi; Tekiju, Novi Sip, Davidovac, Kostol, Veliku Vrbicu, Malu Vrbicu, Rtkovo, Korbovo, Vajugu, Milutinovac, Brzu Palanku i Podvršku.

Pod krovom biblioteke na točkovima okuplja se oko 500 najmlađih stanovnika i po neki stariji meštanin. Usluge bibliobusa su besplatne.

Za devet godina rada uspeli smo da stignemo do udaljenih korisnika širom opštine Kladovo kod kojih je razvijena kultura čitanja i navika u druženju sa knjigama i novim saznanjima. Nova, divna i neprocenjiva iskustva u radu sa decom na terenu unela su novinu u radu naše biblioteke i razbile barijere izmešu seoskih i gradske sredine.

Našim korisnicima u udaljenim  naseljima često priređujemo lepa iznenađenja (radionice, izložbe, maskenbali, nagradni konkursi, druženja …) pa tako je i u periodu predstojećih praznika.

Zahvaljujući novim knjigama i edukativnim igricama (vredna donacija Narodne biblioteke Srbije) naši mališani će imati mogućnost da provedu praznike uz nove sadržaje i knjige.

I to nije sve!

Uz nove knjige delimo i pregršt slatkiša koje je darovala porodična kompanija “Tekijanka” iz Kladova, koje će podeliti bibliotkar Deda Mraz.

 

Ko želi da se pridruži veselom prazničnom karavanu, naš raspored je sledeći:

 

18.12. Podvrška

20.12. Davidovac, Novi Sip, Tekija

23.12. Kostol, Mala Vrbica, Velika Vrbica, Rtkovo

25.12. Milutinovac, Vajuga, Korbovo

27.12. Brza Palanka