Obeležavanje Dana Evropskog zelenog pojasa akcijom I ja vozim za Malu Vrbicu!

23.09.2021.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) u saradnji sa SBB fondacijom poziva vas da se pridružite akciji za Malu Vrbicu u subotu 25. septembra 2021. godine u 12:00 časova, u okviru obeležavanje Dana Evropskog zelenog pojasa.

Kako bismo svi zajedno ukazali na važnost ovog područja, pozivamo vas da učestvujete u biciklističkoj turi od 40 km do Male Vrbice, a oni koji ne budu želeli da voze mogu da uživaju u edukativnom izletu u kom će svi učesnici imati priliku da posmatraju ptice u Maloj Vrbici zajedno sa ornitolozima iz DZPPS.

Početak vožnje zakazan je u subotu u 12:00 časova na platou ispred Doma omladine u Kladovu. Okupljanje učesnika za šetnju sa posmatranjem ptica je u 12.30 časova na početku Ulice Obala rita, pre ulaska u selo Mala Vrbica.

Već šest godina se SBB fondacija , u okviru inicijative „Ne prljaj. Nemaš izgovor!”, bori za čistiju i zeleniju životnu sredinu, a sada zajednički započinjemo projekat zaštite područja prirode u Srbiji.

Projekat započinjemo vožnjom za Malu Vrbicu u opštini Kladovo, koja je decenijama unazad prepoznata kao izuzetno važno za ptice i biodiverzitet. Želja nam je da iniciramo formalnu zaštitu Male Vrbice i na taj način Evropski zeleni pojas ukrasimo još jednim biserom prirode.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i biti deo naše eko avanture.

Molimo vas da nam potvrdite dolazak putem mejla info@pticesrbije.rs

Počnimo od sebe i budimo primer pozitivnih promena koje želimo da vidimo.

Vozimo za Malu Vrbicu!

Srdačno,

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i SBB fondacija

 

Prijatelj akcije: Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo