Ozbiljna komedija Ajnštajnova izdaja

04.10.2021.

Za ljubitelje pozorišne umetnosti u utorak 12. oktobra 2021. godine sa početkom u 19.00 časova, pripređujemo:  

 

AJNŠTAJNOVA IZDAJA Erika Emanuela Šmita je ozbiljna komedija, o dva neobična čoveka, koji se sreću na obali jezera u Nju Džersiju, četrdesetih godina 20. veka, i pokušavaju da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja.

Albert Ajnštajn, humanista i pacifista, genije, strahuje da će nacisti napraviti prvu atomsku bombu. Da li treba upozoriti Ruzvelta, dati priliku Americi da pobedi u trci u naoružanju? … A kada FBI počne da sumnja u njega, Nemca, naklonjenog levičarima ..?

Poniranje u duhovne i duhovite ponore korena verovanja, patriotizma i čovekoljublja sa dva takva majstora glume i pozorišta, Nebojšom Dugalićem (Ajnštajn) i Branislavom Zeremskim (Skitnica), uz neobično inventivnog mladog Jovana Jelisavčića (Agent FBI) je lavirint, kroz koji se krećem sa uzbuđenjem i željom da putevi budu dugi i tajnoviti.

Filozofski, a krajnje razumljivi dramski diskurs Erika Emanuela Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, sa kojim se srećem drugi put (radila sam 2013.“Tektoniku osećanja“), vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke. I života.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Pretprodaja je organizovana svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova na blagajni Doma omladine Kladovo i sat vremena pred početak predstave.