Poetski kabare "Ivo Andrić"

11.05.2021.

Poetski kabare „Ivo Andrić“, koji se već pet godina uspešno izvodi širom Srbije, regiona, Evrope i sveta, biće izveden u sredu, 19. maja 2021. godine u 19 sati na pozorišnoj sceni Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo.  

Glumci Narodnog pozorišta u Beogradu: Aleksandar Srećković Kubura, Vjera Mujović i poznati kompozitor Rade Radivojević, predstaviće se kladovskoj publici koja od oktobra 2020. godine nije imala priku da uživa u pozorišnim programima zbog nepovoljne epidemiloške situacije uslovljena Kovid -19.

Poetski kabare Ivo Andrić je svojevrsni omaž čuvenom nobelovcu, a prvi put je do sada u njegovu poeziju kompozitor Rade Radivojević uneo note. Uz njegovu pratnju, pesme izvode Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.

Tekst koji je koristeći dela Ive Andrića, priredila Vjera Mujović sastoji se od odlomaka Znakova pored puta, Eks ponta, kratkih priča o osobenjacima i malim ljudima, zanimljivosti koje su pratile dodelu Nobelove nagrade, prepiski sa Crnjanskim, kao i zapisa i dubokih premišljanja o narodu, državi, politici, kulturi, starosti, mladosti, ljubavi i smrti.

Uigrana ekipa izvanrednih umetnika publici će izvesti predstavu protkanu muzikom i pesmamam koje je Andrić voleo.

Tako će se tokom kabarea čuti EminaKad ja pođo na BembašuŠto te nemaO jesenske duge noći, a publika će imati priliku da prvi put čuje i stihove četiri pesme Iva Andrića za koje je muziku uradio Rade Radivojević.

Čitav 75-minutni program obogatiće i dokumentarni video materijali iz Andrićevog života, kao i spotovi specijalno snimljeni za potrebe Kabarea.

Karte su u pretprodaji na blagajni Doma omladine od 7h do 15h I dan pred predstavu od 18h na blagajni Doma culture u Kladovu.

Cena ulaznice je simbolična i iznosi 300 dinara.

 

Napomena:                                    

 

Program će se realizovati uz primenu svih propisanih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19.

 

Pozorišna sala ima 351 mesto ali će u prodaji biti duplo manje ulaznica. Dakle, ne više od 175.

Sedišta koja nisu predviđena za korišćenje, biće adekvatno obeležena. 

 

Publika je u obavezi da ponese zaštitnu masku za lice.

Naši razvodnici će biti zaduženi za merenje temperature.

 

Držimo nivo – držimo distancu – budimo odgovorni prema sebi i drugima.