Poklon primerci časopisa Jugoslovenske kinoteke “Kinoteka”

25.01.2023.

Biblioteka u Kladovu dobila je na poklon oko 40 besplatnih primeraka filmskog mesečnog časopisa “Kinoteka” u izdanju Jugoslovenske kinoteke.

Časopisi su namenjeni ljubiteljima filmske umetnosti, predstavljaju vrlo bogatu zbirku tekstova, fotografija, islustracija posvećenih istoriji, ali i savremenom trenutku sedme umetnosti.

Cilj je da časopis informiše, plasira značajne i manje poznate informacije o filmu, kao i da zainteresuju one koji tek ulaze u svet pokretnih slika.

Redovne rubrike poput – Velikani svetskog filma, Nema sreda, Dokumenarni četvrtak, Moj izbor, Sećanja na …, Kritika iz prošlosti i druge, prate raznovrsne programe Jugoslovenske kinoteke.

Pored tekstova stalnih saradnika, iz broja u broj predstavljaju se i filmska razmišljanja domaćih i inostranih teoretičara i kritičara, a tu su i ekskluzivni intervjui s nekim od nejpoznatijih savremenih stvaralaca.

Časopisi su dostupni za čitanje u biblioteci, ali su dostupni i za besplatno preuzimanje onlajn na adresi:

https://www.kinoteka.org.rs/casopis-kinoteka/

Podsećamo da je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja (ICOM) proglasio je Jugoslovensku kionoteku za najbolji muzej u Srbiji u 2020. godini.