Potpredsednica Vlade i ministarska kulture Maja Gojković u poseti Biblioteci Centar za kulturu Kladovo

27.04.2023.

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић обишла је поводом Дана општине Кладово - 26. априла Библиотеку Центар за културу Kладово и са директороком Жаклином Николић и запосленима разговарала о раду те установе и плановима у наредном периоду.
Гојковић је након обиласка истакла да објекат у коме се налази Центар за културу изгледа одлично, али наравно да је потребно да Министарство културе заједно са локалном самоуправом уложи много више како би се вратио стари сјај, а установа прилагодила 21. веку.
„Министарство културе помаже сваке године општину Кладово,која има добре пројекте и знам да су и ове године конкурисали за средства у оквиру програма Градови у фокусу 2023. Ускоро ће тај конкурс бити завршен и мислим да има места и оптимизма да и ове године помогнемо један од инфраструктурних пројеката, односно улагања управо у ову установу“.
Библиотека Центар за културу Kладово је установа вишенаменског типа предвиђена за потребе рада библиотеке, покретне библиотеке- библиобуса, галерије, биоскопске и уједно позоришно- концертне дворане.
Министарство културе је у оквиру конкурса „Градови у фокусу“ 2020. године овој установи определило 4 милиона динара за енергетску санацију и извођење електроенергетских радова.
Гојковић је обишла и Археолошки музеј "Ђердап", огранак Народног музеја у Београду који представља једну од најбогатијих археолошких збирки које Србија поседује.

Корисни линикови: 

https://www.kultura.gov.rs/vest/11085/gojkovic-povodom-dana-opstine-kladovo-srbija-postala-mnogo-bolje-mesto-za-zivot-i-pozeljna-destinacija-za-investitore.php