Pozorišna komedija karaktera Okret teatara "Kir Janja"

24.10.2017.

Predstava rađena po jednom od najpoznatijih dela Jovana Sterije Popovića „Kir Janja“ biće izvedena u Kladovu 1. novembra (sreda) 2017. godine sa početkom u 19 časova.

Na duhovit, zanimlјiv i lepršav način, uz kreativno osmišlјenu scenografiju i kvalitetnu originalnu muziku, profesionalni glumci su oživeli živopisne likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismejao loše karakterne osobine lјudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.

U predstavi igraju Marko Nikolić kao Kir Janja, Danijela Tanasković kao Juca, Marija Ćeranić igra Katicu, Janjinu kći od prve žene, Milan Vranešević tumači lik Mišića i Nikola Krneta igra Kim Dimu/čiča Peru, kućevnog slugu.

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa želјom da svojim predstavama deci i mladim lјudima približi svet lektire.

Glavni projekat trupe je "Teatar lektire", koji započinje scenskom postavkom dela Sterije Popovića "Kir Janja", a u planu je postavka i drugih zanimlјivih dela iz programa školske lektire.

Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne ostvarene uloge u pozorištima "Boško Buha", "Pozorište na Terazijama", "Jugoslovensko dramsko pozorište", "Narodno pozorište", "Madlenianum", kao i u televizijskim igranim serijama, dečijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Predstava je namenjena kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i starijim građanima i do sada je sa velikim uspehom izvedena u više gradova Srbije ali i u Budimpešti, Beču i Bratislavi.

Predstava je besplatna za sve zainteresovane zahvaljujući pažnji prijatelju kulture „Shipyard-Kladovo“ d.o.o. Kladovo.

Besplatne ulaznice se preuzimaju u Biblioteci i upravi Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo (zgrada Doma omladine, sprat) u toku radnog vremena.