Predrag Marković gost biblioteke u Kladovu

08.04.2018.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo u petak 13. aprila 2018. godine u 19 časova priređuje promociju najnovnijeg romana Predraga Markovića.

Romanom “Zavodnik ništavila”, koji je objavio novosadski „Solaris“, Predrag Marković se posle skoro tri decenije vratio na književnu scenu kao pisac. Roman intrigantnog naslova, po obimu, sadržaju i načinu na koji je napisan predstavlja pravo uživanje za ljubitelje dobre književnosti.

Svoj prethodni roman “Otmenost duše” napisao je 1989, a u narednim godinama, Marković se posvetio uređivanju, izdavanju i promociji knjiga u okviru svoje izdavačke kuće „Stubovi kulture“ (1993-2013) i društvenom angažmanu (1999-2007 i 2010-2013) kada je bio na poziciji predsednika Narodne skupštine, ministra kulture i informacionog društva i šefa parlamentarne misije u Skupštini Crnomorskih zemalja. Član je Krunskog saveta princa Aleksandra Karađorđevića.

Roman “Zavodnik ništavila”,  predstavlja istoriju tri veka srpskih seoba u Rusiju i ruskih seoba u Srbiju i može se čitati kao mala istorija emigracije. 

Književno druženje je u prostoru biblioteke.

Ulaz je besplatan.