Predstava „Sumnjivo lice“ po tekstu Branislava Nušića

07.03.2018.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo najavljuju još jedno gostovanje „Okret teatra“ iz Beograda sa gostovanjem predstave „Sumnjivo lice“ koja će gostovati u četvrtak, 15. marta 2018. godine sa početkom u 19 časova.

Predstava je besplatna zahvaljujući finansijskoj pomoći prijatelja kulture.

Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, koje je neizostavni deo lektire za osnovne škole. Na duhovit, zanimljiv i lepršav način, uz kreativno osmišljene filmske sekvence, raskošnu scenografiju i kvalitetnu muziku, glumci će oživeti živopisne likove kojima je Nušić opisao stanje u društvu, ali i ismejao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu. Predstava je namenjena kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i starijim građanima. 
Uloge: 
Jerotije Pantić, sreski kapetan - Marko Nikolić 
Anđa, njegova žena / Aleksa Žunjić, sreski špijun - Danijela Tanasković 
Marica, njihova ćerka - Marija Ćeranić 
Vića, pisar - Nikola Krneta 
Žika, pisar - Đoka - Milan Vranešević

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa želјom da svojim predstavama deci i mladim lјudima približi svet lektire.

U Kladovu beleže prvo uspešno gostovanje 1. novembra 2017. godine sa prestavom „Kir Janja“ koja je oduševila prepunu salu ljubitelja pozorišne umetnosti.

Najava gostovanja:

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Pozorisna-komedija-karaktera-Okret-teatara-Kir-Janja_762

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo ovom predstavom započinje obeležavanje 80 godina od smrti Branislava Nušića (Beograd, 20. oktobra 1864. – Beograd, 19. januara 1938.).