Predstava Okret teatra „Autobiografija“ po delu Branislava Nušića

05.12.2021.

Predstava „AUTOBIOGRAFIJA"
Po romanu Branislava Nušića
Režija: Jovan Grujić
Igraju: Nikola Krneta, Marko Nikolić, Milan Vranešević, Marija Ćeranić i Danijela Tanasković
Muzika: Marko Nikolić i Milan Vranešević
Cena: 300 dinara

Predstava za ljubitelje pozorišne umetnosti je zakazana za četvrtak, 9. decembar 2021. u 19.00 časova.

Pretprodaja na blagajni Doma omladine u Kladovu, svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova ili na dan predstave sat vremena ranije na blagajni Doma kulture.
Zaštitne maske za lice su obavezne.
Broj karata za prodaju je ograničen.

O predstavi:
„Kako opisati Nušićevu autobiografiju?
Znamo vrlo dobro kako je Nušić video nas iz svoga ugla; oslikao nas je kroz ministarke, sumnjiva lica, pokojnike, rodbine, razne poltrone, kroz male ljude sa margina glavnih događaja.
Međutim, Nušićeva autobiografija je jedinstvena prilika da vidimo Nušića iz ugla Nušića. Ovoga puta, ne štedeći sebe samog, opisuje svoje odrastanje, školske dane, prva zaljubljivanja, ali i prve kontakte sa autoritetima koji su bili bolni i otrežnjujući za njega.
Prateći taj njegov put možemo vrlo lako prepoznati kakav su uticaj na njega, kao pisca i čoveka, ostavile sve situacije koje je prošao i formirale ga do ličnosti koja je ostavila istorijski trag u književnom i pozorišnom životu naše zemlje. Naravno, Nušić je i ovde „onaj Nušić“, nama najpoznatiji, koji na šarmantan i duhovit način ukazuje na probleme sa kojima se suočavao, raskrinkavajući u isto vreme i sebe i društvo u kojem živi, a koje je ponekad potpuno nesvesno svojih mana.
Zato je Nušić bio tu da nam osvetli sve to usput se podsmehujući. U svemu ovome, očaravajuće je, otrežnjujuće, ali i zabrinjavajuće koliko je bio u pravu tada, ali i sada.
Sve u svemu, lakše je ipak smejati se nego plakati. Tako će biti i ovog puta.“
Jovan Grujić, režiser