Prva samostalna izložba radova Ivana Zarića iz Kladova

19.04.2022.

Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo sa namerom da afirmiše umetničko stvaralaštvo likovnih amatera iz svoje lokalne zajednice, priređuje prvu samostalnu izložbu Ivana Zarića iz Kladova pod nazivom BISERI GRAFITA .

Utorak, 26. april 2022.godine u 19.00 časova - galerija biblioteke u Kladovu.

Ivan Zarić, 1961., umetnik, živi i stvara u Kladovu. Srednje obrazovanje stekao je u Beogradu a peti stepen mašinske struke u rodnom gradu. Radni vek proveo na HE „Đerdap“.
Penzionerske dane ispunjava na najlepši mogući način, baveći se umetnošću. Svoj umetnički izraz iskazuje u slikarskim tehnikama, crtež grafitnom olovkom, suvi pastel, ulje na platnu, akril, puring i enkaustika.
Još od školskih dana slika portrete, te je ovo samo nastavak njegovog kreativnog stvaralaštva. Do sada je uradio više od 130 slika. Rezultat te ljubavi je i ova prva samostalna izložba.
Kao jedan od najznačajnijih trenutaka u dosadašnjem radu je uručenje portreta blaženopočivšeg Patrijarha srpskog gospodina Irineja sadašnjem Partrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju prilikom njegove posete Kladovu, leta gospodnjeg 2021.god.
Pored slikanja bavi se i pisanjem pesama.
Od 2019. godine član je Književnog kruga Kladova. Njegove pesme objavljene su u časopisu Ključ istoka Srbije, i zborniku Vršačka poetska susretanja.