Sanacija krova biblioteke u toku

12.11.2019.

Na objektu Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo uveliko traju radovi na sanaciji krova koji je devanstiran dugi niz godina. Оd aprila 2019. godine, nakon obilnih kišnih padavina, objekat postaje još više ugrožen za redovno funkcionisanje. Od tada ustanova prilagođava radno vreme i izmešta svoje programske aktivnosti u drugim objektima i prostorijama u gradu.

Radovi koji se izvode na krovu podrazumevaju građevinsko-zantski, limarski, izolaterski radovi, kao i zamenu grmoboranske instalacije.

Očekivano vreme završetka izvođenja radova je 15. decembar 2019. godine.

Nakon tih radova pristupa se zameni oštećene elektorinstalacije unutar samog objekta.

Sredstva za izvođenje radova na krovu biblioteke obezbeđena su iz konkursa Ministarstva pravde iz oblasti “Oportunitet”, prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Vlasnik objekta, Opština Kladovo, podržava sve neophodne radove na sanaciji krova biblioteke i ujedno radi na pripremi projekata za uređenje celog objekta što je nakon 43 godine postojanja objekta postala i preka potreba u cilju poboljšanja uslova za rad ustanove u korist građana opštine Kladovo i svih korisnika usluga.

Koristan link:
https://www.kulturakladovo.rs/vest-Vlada-Republike-Srbije-i-Ministarstvo-pravde-odobrilo-je-projekat-rekonstrukcije-krova-biblioteke-u-Kladovu_1001