Srećna Nova godina i Božić!

29.12.2019.

Video čestitka / Kladovo, Prvi Festival bibliobusa u Srbiji: 

https://www.youtube.com/watch?v=v60G3_kIY1c  

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo završava poslovnu 2019. godinu sumirajuće događaje, aktivnosti i rezultate.

Ono što je obležilo ovu godinu je dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem krova koji

je kulminirao 12. aprila i uslovio zatvaranje pojedinih prostorija objekta za javne skupove, dok je biblioteka radila pod promenjenim, skraćenim, režimom rada.

Sa već spremnim projektom sanacije krova, uz  saglasnost osnivača ustanove i vlasnika objekta, konkurisali smo kod Minstarstva pravde RS i odobrena su nam sredstva za rešavanje problema sa krovom:

O tome više ovde:

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Vlada-Republike-Srbije-i-Ministarstvo-pravde-odobrilo-je-projekat-rekonstrukcije-krova-biblioteke-u-Kladovu_1001

Radovi su okončani krajem decembra i uspešno su ih izveli a.d. „Đerdap usluge“ Kladovo.

Nakon ovih radova od osnivača ustanove i vlasnika objekta očekujemo izradu projekta i saniranje oštećenog enterijera objekta tj. posledica prokišnjavanja krova, kako bi se ceo objekat koristio nesmetano i redovno za sve programske delatnosti ustanove; biblioteke, književno-tiribnske, izložbene, pozorišne, bioskopske, muzičke i ostale.

Tokom 2019. godine, naše redukovano poslovanje obeležila su i dva projekta sufinansirana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i to:

Međunarodna konferencija o nematrijalnoj kulturnoj baštiti „Kazan Kult“

Opširnije o tome na:

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Kazan-Kult-Kladovo-%E2%80%93-Medjunarodna-konferencija-o-nematerijalnom-kulturnom-nasledju_1006

Prvi Festival bibliobusa u Srbiji i Međunarodna konferencija „Predstavaljamo Vam našu pokretnu biblioteku“.

Opširnije o tome na:

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Prvi-Festival-bibliobusa-u-Srbiji-organizuje-biblioteka-iz-Kladova_1000

 

http://www.kulturakladovo.rs/vest-Prvi-srpski-festival-i-medjunarodna-konferencija-o-bibliobusima,-Kladovo-46.-oktobra-2019-_1020

Naša želja je da naredna 2020. godina bude godina u kojoj će se jedini objekat posvećen aktivnostima u oblasti kulture unapredi, renovira, osavremeni i učini boljim sa uslovima za rad u korist korisnika usluga ali i zaposlenih u ustanovi i u korist unapređenja kulturnih potreba svih nas.

Sa kulturnom se uvek lepše i bolje živi!

Želimo Vam srećnu Novu godinu i Božić!