Uskršnja kreativna radionica za decu

26.04.2021.

Dečje odeljenje Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo u susret radosnim uskršnjim praznicima priprema kreativno druženje sa decom.

Dan za kreativno druženje je sreda 28. april 2021. godine od 18 časova. Tema je "Potraga za šargarepom". Radionica se organizuje za najmlađe korisnike biblioteke.

Pored čitanja priča o uskršnjem zecu, koji je jedan od omiljenih simbola Uskrsa, deca će se zabaviti i igranjem zaboravljene igre - "Care, care koliko ima sati", koja je prilagođena predstojećem radosnom prazniku i rešavaće tri zagonetke kako bi pronašli izgubljeno blago - šargarepice, omiljene zekine poslastice, koje je izgubio dok je nosio uskršnja jaja u korpici.

Po verovanju, uskršnji zec predstavlja jedno od simbola Uskrsa, koji na dan praznika donosi deci šareno ofarbana jaja u korpi.

Veza između ovog praznika i zečeva krije se u činjenici da Uskrs, proleće, zečevi i jaja dele jednu zajedničku stvar - rođenje, odnosno ponovno rađanje.

Radionica će biti realizovana u skladu sa aktuelnim zdravstvenim merama koje podrazumevaju ograničen broj posetilaca i obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

Srećni uskršnji praznici!