Uspeh Tijane Marjanović na Kanskom festivalu kratkometražnih filmova

16.07.2021.

U svoje lično ime i u ime zaposlenih u Biblioteci "Centar za kulturu" Kladovo, upučujem najsrdačnije čestitke Tijani Marjanović, na izuzetnom treće plasiranom mestu na upravo održanom međunarodnom Kanskom festivalu kratkometražnih filmova u kategoriji “Cinéfondation” (Festival International du Film de Cannes (12/17. jul 2021), gde je Tijanina ekipa osvojila TREĆE mesto za film “Ljubavne priče u pokretu” (Love stories on the move).

Čestitke timu, Carina Gabriela Daşoveanu (režija), Ştefan Aghițoaie (kamera), Paul Sima (montaža), i našoj dragoj Tijana (dizajn zvuka).   

Tijana Marjanović (rođena 1997. u Kladovu), diplomirala je na Univerzitetu za treatralnu umetnost i kinematografiju (UNATC I.L. Caragiale) na smeru, montaža i zvuk za film u Bukureštu.

Nakon završenih osnovnih studija, upisala je master studije na smeru, Umetnost filmskog zvuka, gde je završila prvu godinu.

Dok je pohađala osnovnu i srednju školu u Kladovu, Tijana je poput svoje mlađe sestre Nine bila redovan učesnik mnogobrojnih likovnih, literarnih, fotografskih konkursa, redovan posetilac svih pozorišnih, filmskih, književnih, likovnih, i  muzičkih događaja naše ustanove.

Želimo joj srećan početak uspešne umetničke karijere.

Žaklina Nikolić, direktorka Biblioteke "Centar za kulturu" Kladovo

Trajeler filma:

https://www.youtube.com/watch?v=MT4eJy08Tpw