Veče vina i meraka 2017.

15.10.2017.

Manifestacija koju osmu godinu realizuje Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, po uzoru na druge gradove, u želji da okupi vinogradare i predstavi najbolja vina sa područja opštine Kladovo uz druženje.

Meraklijsko veče se organizuje u ambijentu foto izložbe koju je pripremilo Udruženje vinogradara opštine Kladovo i koje živopisno oslikava dugogodišnje akcije ovog udruženja.

Gost večeri je kantaoutor Branko Pražić.
Okupljanje je zakazano za petak  20. oktobar  2017. godine u galerijskom holu biblioteke.

Obavezna ulaznica za okupljanje je poklon knjiga za biblioteku. Nova ili korišćena.

Prijatelji dobrih ukusa i najbolji u svojoj branši su i ove godine sa nama, na šta smo im veoma zahvalni:

„Vinarija Duša“  Kladovo   https://www.facebook.com/vinarija.dusa

Hotel „Đerdap“ Kladovo http://www.hoteldjerdap.com/

D.o.o. „Tekijanka“  Kladovo http://www.tekijanka.com/

Kafanica „Elite“ Kladovo http://www.elite.co.rs/

 

Biografija gosta večeri:

Branko Pražić je novosadski kantautor, sa dugim muzičkim stažom. Sa bratom Aleksandrom i drugom Vojinom Tišmom 1967. godine je osnovao rok grupu „Cvrčak i mravi“. To je bila jedna od prvih rok grupa u Vojvodini. Ova grupa je učestvovala na svim „Boom“ festivalima i svirala je svoju, autentičnu rok muziku i izdala dve singl ploče. Branko Pražić je osnovao i grupu „Sunčeve pege“, iza koje su brojni koncertni, nastupi na festivalima i takmičenja za jugoslovenskog predstavnika za Evroviziju, kao i jedan snimljen album. Posle rada sa Sunčevim pegama, Branko Pražić se posvetio kantautorskom radu. Tada dolazi do jednog od najvažnijih poglavlja u njegovom profesionalnom muzičkom radu, a to je susret i saradnja sa pesnikom Duškom Trifunovićem. Počev od 1992. godine pa sve do januara 2006. godine, imali su nebrojeno mnogo zajedničkih nastupa, a kao rezultat te saradnje nastao je i album „Branko Pražić i Dobre vibracije pevaju Duška Trifunovića“. Branko Pražić piše i izvodi svoju pop, rok i muziku za decu (Kompakt disk „Pesme nečije i dečje“ – na stihove pesnika za decu), kao i muziku domaćih i svetskih autora.