Žaklina Nikolić dobitnica Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije

18.09.2021.

 

 

Žaklina Nikolić, direktorka Biblioteke “Centar za kulturu” u Kladovu, dobitnica je Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije za 2021. godinu.

Na prigodnoj svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice, uručili su Arno Gujon direktor Uprave za saradnju s dijasporom i srbima u region i Živorad Ajdačić generalni sekretar KPZ.

Prestižno republičko priznanje je dobilo pedest poslenika culture iz raznih delatnosti. Arno Gujon je na svečanoj dodeli između ostalog izjavio; “Vladeta Jerotić je poručio da je najvažnije imati kontinuitet. Ovo priznanje, koje se redom dodjeljuje, baš kao današnji laureati, koji su posvetili život kulturnom stvaralaštvu, potvrda su srpskog kulturnog kontinuiteta u matici i rasejanju.”

46. Zlatnu značku dodeljuje Kulturno prosvetne zajednice Srbije, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RS, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos i širenju kulture.