Zona Zamfirova - drugi deo u bioskopu

22.01.2017.

Bioskop Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo prikazuje u ponedeljak 30 i utorak 31. januara 2017. godine;

“ZONA ZAMFIROVA“  drugi deo u 17:00h i 19h

Žanr: Drama, komedija

Trajanje: 88 min

Režija: Jug Radivojević

Uloge: Brankica Sebastijanović, Milan Vasić, Ljiljana Dragutinović, Ljiljana Stjepanović, Nikola Ristanovski, Milan Lane Gutović, Tanja Bošković, Ivan Bekjarev, Marina Ćosić, Sementa Rajhard, Milena Vasić, Goran Jevtić

Sinopsis:

Radnja filma nastavlja se tamo gde je i stala – na početku 20. veka, u ambijentu atrijahalnog juga Srbije, u kojem vrednosti novog doba polako smenjuju stare običaje, pravila i navike. Tako je i ljubav između Zone Zamfirove, čorbadžijske ćerke, i kujundžije Maneta pobedila do tada nepremostive staleške razlike. Zone je u braku lepša i srećnija nego ikada, Mane radom i talentom od kujundžije postaje sve cenjeniji juvelir.

Ono što se nije promenilo jeste čaršija, uvek spremna na spletke i podmetanja i upravo će čaršijska ogovoranja podgrejati ljubomoru i zavist koji će staviti na iskušenje Zonin i Manetov savršen brak.
Kao u bajci, njih dvoje se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju da bi ostvarili svoje ciljeve, a oni se čas dopunjuju, čas sukobljavaju dovodeći ih u niz dramatičnih situacija sa neizvesnim raspletom.

A posle svadbe – stišaše se ogovaranja, a Zona i Mane uživaju u svom braku ispunjenom ljubavlju i strašću. I misle da je sve rešeno. A ono – priča tek počinje. Kao u bajci, protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobede da bi pronašli pravi put. Dramatični razvoj situacije, isprepletane pričama ostalih likova, unosi elemente komedije u ovu romantičnu, melodramsku priču s početka 20. veka, koja se odvija u živopisnoj čaršiji na jugu Srbije, punoj boja, mirisa i zvukova tradicije.

Trejler:  https://www.youtube.com/watch?v=k2FYlC8jd_k

Cena: 250 dinara